meat tech

כולנו מושתתים על אכילת בשר, אולם היום רבים בוחרים להימנע מהרג של בע”ח ומעדיפים לעבור לטבעונות. כחלק ממגמה שהולכת וצוברת תאוצה, גם רשתות המזון המהיר החלו לבצע התאמות בכדי להתאים את עצמן לצרכי הצרכן המשתנים – ובכך מתחולל מתחת לאפנו מהפכה של ממש, כפי שנסביר כעת.

האם עידן הבשר התעשייתי נגמר?  

ע”פ דו”ח שהתפרסם לאחרונה, עד לשנת 2040 רוב הבשר שיאכלו בני האדם יהיה בשר מלאכותי. לא מדובר בהשערה בלבד אלא בכורח המציאות, וזאת בעקבות פיתוחים טכנולוגיים משמעותיים אשר מאפשרים לייצר בשר ללא צורך בהרג של בע”ח, כחלק ממגמה שבמסגרתה חברות הביוטיק מפתחות תחליפי בשר שנראים ומרגישים בדיוק כמו הדבר האמיתי, רק ללא צורך בתהליכי ייצור בשר מזהמים כמו גם כאלו אשר מדללים את אוכלוסיית הבקר. מדובר בסוגיה עליה יש להתעכב, בכדי להבין את המגמה החדשה הזו. מאחר ואוכלוסיות העולם רק הולכת וצומחת, מומחים מעריכים כי לאור הדילול בבשר יוצר מחסור אשר ישפיע על הרגלי התזונה של בני אדם בכל רחבי העולם. נוסף לכך, מיעוט שטחי מרעה וכן שימוש בהובלה של בע”ח בצורה שאינה הומאנית (כפי שדווח לא מעט בתקשורת) מובילה להופעות של חיידקים ואיכות בשר ירודה, ועל כן רבים מעדיפים להפחית את השימוש בבשר באופן קבוע. אחת מהיוזמות של הפחתה בצריכת הבשר הגיעה דווקא מכאן בישראל, בזכות חברת הכנסת מיקי חימוביץ’, פעילה למען בע”ח ידועה שהחלה בפרויקט של “יום שני ללא בשר”.

מגמה חדשה אך מסקרנת, בשל הפוטנציאל הגלום

מדובר במגמה חדשה יחסית, כאשר עד לאחרונה שוק תחליפי הבשר היה שוק זניח יחסית. אולם, בעקבות הפיתוחים של החברות הללו (חלקן חברות ישראליות שמצליחות לחולל מהפך של ממש בכל הקשור לייצור ופיתוח) ניתן לומר כי מדובר בנתיב השקעה אלטרנטיבי מסקרן בעבור משקיעים שמעוניינים לגוון את תיק ההשקעות אך גם מגמה מסקרנת בכל הקשור להתחזקות הטבעונות והבנה סביבתית כי נדרש לעשות שינוי בהרגלי הצריכה של בני האדם. המגמה הזו לא נעלמה מעיני רשתות המזון המהיר שהחלו לספק לקהל הצרכנים בשר טבעוני, כאשר מי שנחשבת לחלוצה בתחום היא דווקא חברת מקדונלס. החברה שהייתה מזוהה עם מזון מהיר ולא בריאותי החלה לבצע שינויים מרחיקי לכת בכדי להטמיע את תחליפי הבשר בתפריטים, כחלק ממערך תזונתי שנועד לספק לצרכנים מזון בריא ולא מתועש. מדובר בפוטנציאל שווה לאותן חברות מילארדים – בשל הזינוק במספר הגברים והנשים ובעיקר צעירים שמגדירים את עצמם כטבעוניים. מדובר בפלח שוק משמעותי, ועל כן הוא מהווה הזדמנות בעבור אותן חברות לבצע חשיבה מחודשת לגבי מזון מהיר, והאופן שבו מכינים אותו.

האם מדובר במהפכה?

התשובה היא בהחלט כן. בשנה האחרונה נרשם זינוק בהיקף ההשקעה בחברות ביוטיק שמצליחות לפתח ולשווק תחליפי בשר באיכות מצוינות ועם שימת דגש על טעם מדויק ככל האפשר. נוסף לכך, ניתן לראות כיצד הוקמו קרנות שמתוקצבות במילארדי דולרים לטובת פיתוח הענף, כחלק מהבנה כי מדובר במגמה שרק הולכת ותופסת תאוצה. מסקר שנערך לאחרונה עולה כי 5.2% מהצעירים בין הגילאים 18-25 מגדירים את עצמכם כטבעונים ואילו תל אביב נחשבת לאחת מעשר הערים הידידותיות ביותר לקהל הזה, עם עשרות מסעדות טבעוניות או מסעדות שמציעות כחלק מהתפריט גם אוכל טבעוני. על כן, ההתעניינות מצד חברות המזון המהיר בחברות ביוטיק הולכת וצוברת תאוצה, ובעבורכם כמשקיעים מדובר בהחלט בהזדמנות מסקרנת למנף את תיק ההשקעות דרך השקעות אלטרנטיביות בעולם שהולך, משתנה ולמעשה מתקדם לעידן אקולוגי הרבה יותר.

בדיקה ,השוואה וניתוח אלטרנטיבי בין בתי ההשקעות השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

עיר העסקים לוס אנגלס
עיר המלאכים ועיר העסקים: לוס אנג’לס
קרנות גידור בישראל
חם מהתנור (הפיננסי): סיקור עדכני על קרנות גידור בישראל
מלחמת הסחר
החלטה קטנה עשויה להשפיע על מלחמת הסחר?
השקעות בסין
השקעות: מניות מוצרי התינוקות בסין מזנקות, מדוע?
סקירת שוק
סקירת שווקים אלטרנטיבית: הכלכלה הירוקה של בריטניה צומחת, הצפות קשות בסין