העוף הסינגפורי

לכל אורך ההיסטוריה של בני האדם, אנחנו צדים ואוכלים בשר על מנת לשרוד. אפשר לשער כי בתחילת דרכינו היו ציידים יוצאים אל הטבע לצוד בעלי חיים ולהחזיר אותם אל הנשים והילדים שמחכים ב”בית”, בהמשך תורבתו מספר זנים של בעלי חיים אכילים, כמו כבשים ועזים, וגודלו לצרכי מאכל – כל משפחה, והעדר שלה.

המשך ההיסטוריה של האנושות הופך לא פחות מאשר עקוב מדם. עניין היתרון התחרותי הפך את הגידול לצריכה אישית פשוט לא משתלם – ומגדלים מתמחים החלו בגידול כמויות גדולות של בעלי חיים לצרכי הפקת בשר למאכל לקבוצות וקהילות הולכות וגדלות. היום, נשחטות מסביב לעולם מעל 130 מיליוני תרנגולות – בכל יום. זה מספר עצום ואנחנו ממליצים לשוב ולקרוא את המשפט האחרון על מנת להבין את גודל העניין, וזה מספר התרנגולות בלבד – עוד מיליונים רבים של פרות, כבשים, וחזירים נשחטים מידי יום על מנת לספק את אותה ארוחה בשרית לתשעת מיליארדי האנשים שחיים בעולם.

מעבר לנושא המוסרי, שיש מה להגיד עליו כמובן, יש גם עניינים נוספים שהופכים את תעשיית גידול הבשר למאכל מורכבת כל כך. שטחים עצומים של אדמה מופקעים לטובת גידול הכמויות האדירות של בשר ותוצריו (כמו למשל חלב וביצים); ואולי הכי מפתיע: הכמויות האדירות של בעלי חיים למאכל משפיעות באופן דרמטי על זיהום. כמעט שני מיליארד פרות ברחבי העולם, אחראיות ליותר מ – 14% מכלל גזי החממה הנפלטים לאטמוספרה בכל יום.

הפתרון צובר תאוצה בעשור האחרון: אין צורך לגדל פרה שלמה על מנת ליהנות מסטייק טוב. אפשר פשוט לגדל את הסטייק. זה נקרא “בשר מתורבת”, ואף תרנגולת לא הומתה בדרך להשיג אותו.

בתחילת שנת 2021, סינגפור עשתה היסטוריה וחותמה על הסכם רחב היקף לאספקת בשר עוף מתורבת מטעם חברת Just Eat האמריקאית, המספקת נתחי עוף המגודלים בתנאי מעבדה מתוך דגימת שריר (ביופסיה) שנלקחה במקור מתרנגולת (חשוב לציין כי תרנגולת זו, שסיפקה את התא הראשון שצמח במעבדה, לא קיפחה את חייה בתוך כך).

השאיפה: 30 עד 30 בסינגפור

סינגפור היא מדינה קטנה שחיים בה מעל 7.5 מיליוני תושבים. מעל 90% מהמזונות הנצרכים בסינגפור אינם מיוצרים מקומית, אלא הם מיובאים. בעיית צפיפות משמעותית הופכת את נושא גידול בעלי החיים לצריכה מקומית לבלתי אפשרית. כך, זה היה צפוי שסינגפור, על האווירה החדשנית והתעשייתית שלה והחוסר המשווע במקום – תהיה הראשונה שתדחוף קדימה את נושא הבשר המתורבת, ותאפשר בזאת טיפוח של הטכנולוגיות, ולאחר מכן ייצור מקומי. השאיפה של סינגפור היא לעבור מייצור מקומי של 10% מהמזון לייצור מקומי של 30% מהמזון הנצרך במדינה, עד שנת 2030. לצורך כך, המדינה משקיעה למשל בחברות פוד-טק ובפרט בחברות ייצור בשר מתורבת.

בחודשים האחרונים נחתם הסכם המאפשר מכירת נגיסי עוף מתורבת של Eat Just האמריקאית במסעדות בסינגפור. הפצת המוצר צפויה להתחיל ממש בשבועות הקרובים.

מוצר בריא יותר

חיות המשק המגודלות למאכל חיות בתנאים קשים, והמניפולציות שהופכות את החיות למוצר רווחי לא רק תמוהות מבחינה מוסרית, אלא גם משפיעות על בריאות המוצר שאנחנו מקבלים בסוף. מחקרים רבים, למשל, קושרים בין ההורמונים והאנטיביוטיקה באוכל של חיות המשק, להתבגרות מוקדמת ולעמידות בפני תרופות בעת מחלות. מוצרי הבשר המתורבת נקיים מהשפעות אלה, ועל כן ניראה עד כה כי מדובר במאכל בריא יותר, ביחס למוצרים מן החי בשיטות הייצור המקובלות בכל העולם כיום.

הפתרון – והקושי

ניראה כי המעבר מגידול חיות משק למאכל לגידול בשר מתורבת למאכל – הוא העתיד של שוק הבשר למאכל. ביחד עם זאת, הפתרונות שהם אולי עוד מסורבלים מבחינה טכנולוגית, מאפשרים ייצור מוגבל של מנות בשר מתורבת למאכל ומייקרים את עלויות הבשר ביחס לעלות הבשר המסורתי, העשוי מחיות, שם התעשייה כבר יעילה ומאפשרת מחירים זולים יותר. על מנת להפוך את מנות הבשר המתורבת לאלטרנטיבה ראויה למנות הבשר המופק מבעלי חיים – יהיה צורך לייעל את טכנולוגיות הפיתוח של אותן מנות בשר, ולהוזיל את המחירים בהתאם.

בדיקה ,השוואה וניתוח אלטרנטיבי בין בתי ההשקעות השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

השקעות חוץ בורסאיות – האם אתם יודעים להסתכל על אלטרנטיבות חדשות?
סקירה אלטרנטיבית 28.02
השבוע שהיה: חדשות השווקים האלטרנטיביים
קרן גידור
קרן גידור: הזדמנות מצוינת למשקיעים – מדריך מפורט למשקיעים
פיוניר
חברת התשלומים payoneer  בדרך להנפקה בארה”ב?
השקעות אלטרנטיביות
הישראלים קונים פחות שוכרים יותר – השכרת דירה הופכת משתלמת יותר וכסף פנוי זורם להשקעות אלטרנטיביות.