תעשיית הפוד-טק

חברות המתמחות בתחום הפוד-טק ובפרט תחליפי הבשר מהוות ללא ספק נתיב השקעה אלטרנטיבי מסקרן במיוחד, וזאת בשל פיתוח והטמעה של טכנולוגיות המדמות מאפיינים של בשר אמיתי, לקהל יעד רחבים. כל מה שרציתם לדעת על תעשייה אשר משנה סדרי עולם – בסקירה הבאה.

פוד-טק: זה הזמן להכיר את אחד התחומים המרתקים בעולם

 זה לא סוד שהמודעות לאורח חיים בריא הפך לאחד הנושאים המדוברים ביותר הן כאן בישראל ובעיקר בארה”ב ובאירופה. למעשה, תורמים החלו להשקיע מיליארדים בתחום של מחקר בכל הקשור לשוק תחליפי הבשר, מתוך הבנה כי טבעונים, צמחונים ואפילו חלקים בציבור הרחב מעדיפים להימנע מצריכה של בשר וחלב. לא מדובר רק במגמה בריאותית אלא גם בצורך ממשי של תעשיות המזון לספק מזון לכלל האוכלוסייה ההולכת וגדלה (תוחלת החיים רק הולכת ועולה ובשל כך נדרש לבצע צעדים מתקדים לצורך אספקת מזון) כאשר הנושא של איכות המזון מהווה חלק בלתי נפרד מהאתגרים הללו. ע”פ הערכות, בשנת 2050 אוכלוסיית העולם תמנה כ 9.6 מיליארד בני אדם, כ 60% יותר מאשר גודל האוכלוסייה בשנת 2020. לכן, אותה תעשייה זקוקה לפתרונות טכנולוגיים אשר באמצעותם ניתן יהיה להתגבר על אתגרים כמו הקטנת הפגיעה הסביבתית לצורך ייצור מזון, לצד דילול משמעותי של מקורות מזון כאן בישראל וברחבי העולם. על הבסיס הזה החלו יזמים מבריקים להקים חברות פוד-טק המעניקות לתעשיית המזון אפשרות להטמיע תהליכים טכנולוגיים פורצי דרך לייצור של תחליפי מזון ובשר, באופן המשקף סטנדרטים אקולוגיים אך גם חדשניים מבחינת תהליך ייצור ופיקוח של מזון.

תעשייה שחולשת על מגוון תחומים

מעבר להיבט הבריאותי, לתעשיית הפוד טק יש יכולת ממשית לשנות סדרי עולם לקהל הולך וגדל של קהל טבעוני וצמחוני אך גם לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה. בעבור קהל המשקיעים אשר מחפשים לגוון את תיק ההשקעות באמצעות השקעות אלטרנטיביות, מדובר ביכולת ממשית לתרום לצורך יצירה פורצת דרך של מזון ותחליפי בשר ידודתיים לסביבה, וכאלו אשר כבר עכשיו מוטמעים בתעשיית המזון המגלגלת מדי שנה מיליארדי דולרים. תעשיית המזון נחשבת לאחת התעשיות החזקות והיציבות בעולם, בעיקר בשל הקדמה הטכנולוגית כמו גם מחקרים המעודדים תהליכים של ייצור מזון באופן המאפשר חדשנות ואפילו שינוי של סדרי עולם. עדות לכך ניתן למצוא בעידוד ממשלתי כמו גם בהקמה של קרנות חדשנות המעודדות את החברות המתמחות בתחום של הפוד טק.

תעשיית הפוד-טק

גיוס בהיקף של מיליארדי דולרים

למרות שאין בידנו מסד נתונים רשמי לגבי היקף הגיוסים, ניתן לומר כי בשנתיים האחרונות גייסו החברות הישראליות כ 250 מיליון דולר, כאשר רוב הגיוס התבצע דרך משקיעים פרטיים כמו גם קרנות הון המעודדות את התעשייה הישראלית לעמוד בחזית הענף. ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום של הפוד טק, ועדות לכך ניתן למצוא בעידוד מצד הרשויות כמו רשות החדשנות המעניקה מענקים בגובה של מיליונים בעבור חברות המתמחות בתחום. קרן סיטרין המתמחה בליווי ותמיכה של חברות עתירות טכנולוגיה משקיעה גם היא, מתוך הבנה כי מדובר בתעשייה אשר בעתיד תוביל את החזון של מזון בריא, טעים ונטול חיידקים – מבלי שניתן יהיה להבחין כי מדובר בתחליף. מדובר באתגר משמעותי, אולם בשל הפיתוח המואץ ניתן לראות כבר עכשיו חברות ישראליות כמו גם בינלאומיות המתאימות את עצמן לצרכים הייחודים של הצרכן כולל מתן ערך מוסף בעבור אוכלוסיות ספציפיות כמו אלרגנים, סוכרתיים, טבעונים וצמחונים.

לסיכום, תעשיית הפוד טק מהווה הזדמנות יוצאת דופן בעבורכם כמשקיעים המחפשים גיוון בתיק ההשקעות לצד יכולת ממשית לתרום לחזון אמיתי ובר השגה – ייצור מזון אקולוגי הנותן מענה לכל שכבות האוכלוסייה כמו גם הטמעה של תהליכים טכנולוגיים רבי עוצמה.

צרו קשר

למידע נוסף על השקעות בקרן,
מלאו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם:

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *